ERASMUS+ MEDIA – ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 22-4-2021

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ERASMUS +MEDIAKA229

Την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου μας πριν τις διακοπές του Πάσχα είχαμε την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και καθηγητών όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Erasmus+Media».

Αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν τις δια ζώσης επισκέψεις είχαμε μια διαδικτυακή επίσκεψη στην Τσεχία στις 19,21 και 22 Απριλίου 2021 κατά την οποία γνωρίσαμε την πόλη και το σχολείο του Lovosice, μάθαμε πολλά για την τοπική παραγωγή μπύρας, είδαμε από τις οθόνες μας την πόλη και τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, ακούσαμε για τα ήθη κι έθιμα  της χώρας και  τέλος παρακολουθήσαμε μια μικρή συναυλία από ένα τοπικό μουσικό συγκρότημα.

Επιπλέον, η κάθε συμμετέχουσα χώρα παρουσίασε την πόλη και το σχολείο της. Μεταφερθήκαμε έτσι  για λίγο εκτός από την Τσεχία, στο Porto της Πορτογαλίας, στο San Giorgio a Cremano στην Ιταλία, στο Bullas της Ισπανίας και στο Οstersund της Σουηδίας. Αλλά και  εμείς μεταφέραμε καθηγητές και μαθητές στην όμορφη πόλη της Ιεράπετρας και στο 2ο ΓΕΛ της πόλης.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια αυτών των τριών ημερών να γνωριστούν, να αλληλεπιδράσουν και να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο ζωής και στο σχολικό πρόγραμμα της κάθε χώρας. Κατά κοινή ομολογία υπήρξε μία ενδιαφέρουσα εμπειρία δεδομένων των συνθηκών. Ευχόμαστε σύντομα να δοθεί η ευκαιρία της κανονικής επίσκεψης σε όλες αυτές τις όμορφες πόλεις.

22-4-2021

Από τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το πρόγραμμα

https://www.facebook.com/102628951923709/videos/540707767096410

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ