Με ένα διήγημα διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθήτρια του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας

Με ένα διήγημα διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθήτρια του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας

 

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση κατάφερε να αποσπάσει η Δήμητρα Λαμπράκη, μαθήτρια του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας η οποία συμμετείχε σε πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας και το διήγημα που έστειλε βραβεύτηκε με μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος και το βραβείο «Καίτη Λασκαρίδη», και μαζί το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει τη διάκριση θα γίνουν γνωστά και στην ίδια και τους δικούς της στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο του ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Η Δήμητρα Λαμπράκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι για τη διάκριση που πέτυχε ανέφερε καταρχήν πως για την ίδια είναι πολύ μεγάλη τιμή και μόνο που κατάφερε να βραβευτεί ανεξάρτητα από τη θέση που πήρε. Το διήγημα που έγραψε, όπως είπε, αφορά τη ζωή ενός κοριτσιού το οποίο μεγαλώνει σε ένα πολύ δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον με ένα πατέρα εθισμένο στα ναρκωτικά, και εκείνη ανεξάρτητα από όλες τις δυσκολίες μαθαίνει να εκτιμά τη ζωή της, ελπίζοντας παράλληλα σε κάτι καλύτερο. Μια ιστορία που όπως λέει δεν έχει σχέση ούτε με τη δική της ζωή, ούτε με τη ζωή στην Ιεράπετρα γενικότερα, αφού στόχος ήταν να γράψει για κάτι εντελώς ξένο για την ίδια.

Η δουλειά που γίνεται στο σχολείο, ήταν μια απ τις βασικές αιτίες για το ενδιαφέρον της στη λογοτεχνία όπως λεέι, αφού πολλά από τα βιβλία που διαβάζει προέρχονται από το μάθημα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Θοδωρής Μανουσάκης, τόνισε πως όλοι οι καθηγητές στο σχολείο σε όλα τα μαθήματα κάνουν το καλύτερο που μπορούν και είναι και για τους ίδιους πολύ ενθαρρυντικό ότι οι μαθητές καταφέρνουν να διακρίνονται.

Απο το Ράδιο Λασίθι 28-11-2018