ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ «ΓΡΑΦΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ «ΓΡΑΦΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟΤο καλοκαίρι κάποιοι μαθητές και μαθήτριες αποφάσισαν να ζωγραφίσουν τους τοίχους του σχολείου μας εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες τους, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την αισθητική τους. Με τη βοήθεια του εικαστικού κ. Γεώργιου Αθανασίου η ιδέα άρχισε σιγά σιγά μετά από πολλές ώρες εργασίας να παίρνει μορφή. Κάποια έργα ολοκληρώθηκαν και κάποια εξελίσσονται ακόμα …   .

Με αφορμή, λοιπόν,  την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας (6 Μαρτίου) κάποια παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Φυσικά, τίποτε δε θα μπορούσε να γίνει, αν δεν είχαμε υποστηρικτές.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά τον εικαστικό, κ. Γεώργιο Αθανασίου για τις συμβουλές και την καθοδήγησή του. Προσωπικά ένιωσα θαυμασμό για την άμεση ανταπόκριση και  την ανιδιοτελή βοήθεια που μάς προσέφερε. Ήταν πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει. Κρατάω μία φράση του: Από ένα λάθος μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πολύ ωραίο!

Ευχαριστούμε, επίσης, τον τότε διευθυντή κ. Γ. Βουλόγκα καθώς και τον τωρινό διευθυντή του σχολείου, κ. Σπ. Ορφανάκη, οι οποίοι υποστήριξαν και υποστηρίζουν με θέρμη την προσπάθεια των παιδιών.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά για τις δημιουργικές στιγμές που πέρασα με τα παιδιά. Ελπίζω σύντομα η παρέα μας να μεγαλώσει.

Ευχαριστούμε τη Μαρία Ταμπακάκη, τη Μαριλένα Δαμιανάκη, τη Γεωργία Δρούμπαλη, τον Κωνσταντίνο Νταραρά, τον Γιάννη Γιαμαλάκη  και τον Μάνθο Μανιαδάκη για τις δημιουργίες τους και την καθηγήτρια-μέντορα Μαρία Πλατοκούκη.